Deep House Nedir?

deep house nedir


Deep House Nedir?


House müziğin bir alt tarzı Deep House, kökeni 1980'li yıllara dayanıyor. 1980'li yıllarda Chicago House ve caz-funk, birazda soul müzik karışımıydı. Deep house genellikle 120 ila 125 bpm arasında yapılır. Şu popüler online müzik mağazası olan Beatport, itibarını Deep House sayesinde kazanmıştır.

Neyse, biz biraz tarihine değinelim. Deep House'a Chicago'da öncülük yapanlar  Marshall Jefferson (On the House) ve Larry Heard (Mr. Fingers), daha sonraları "Mystery of Love" (1985) ve  "Can You Feel It?" (1986) olmuştur. Daha sonra  Derrick May'nin yaptığı "Strings Of Life" (1987) ile biraz Detroit Techno'da olaya dahil olmuştur. Fender Rhodes, Wurlitzer ve Hammond B3 organ gibi electro piyonaların yaygınlaşmasıyla Deep House'un jazzy efektleri daha belirgin hal almaya başlamıştır.

Günümüzde Deep House yerini daha çok Soulful House'a bırakmaya başladı. Daha az vokal, daha derin tonlar, daha ağır akorlar, hiptonik synth sesleri baskın gelmeye başladı.

Bilinen birkaç deep house sanatçası;
Kerri Chandler, EDX, Duke Dumont, DJ Sneak, Sunloverz, Francesco Diaz, Joe Claussell, Mateo & Matos, Roland Clark ve Ron Trent

Birkaç parça;
Milk & Sugar - Ready Or Not (KANT Club Remix)

C-ro feat. Megan Tuck - Just Like You (Mart Remix)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

House Müzik Nedir?

Chill Out Nedir?