Hip-Hop Nedir?

hiphop nedir
Hip-Hop, R&B ve Rap müzik türleri birbirleri ile yakından ilişkilidir. Hip-Hop müziğinin kökleri Jameikalı reggae ve 1960'larda popüler olan dancehall müziğidir. Başta Jameika kökenli olsada dah sonra Amerikaya, daha sonrada tüm dünyaya yayıldı. Bu müzik Afroamerikanlar ve Latinler arasında oldukça popüler oldu. Hip-Hop müzik oluşturmak için kullanılan çok sayıda müzik aleti vardır. Sesin çoğunu sentezleyiciler, davul aletleri, kayıt oynatıcıları, alınmış örnek kayıtlar ve daha pek çok aletten alır.

Bu türleri ünlü yapan sanatçılar
DJ Kool Herc, Grandmaster Flash, Afrika Bambaataa, LL Cool J, A Tribe Called Quest, Run DMC, Beastie Boys, Tupac Shakur, Notorious B.I.G., Snoop Dogg , Dr. Dre

Günümüzde bilinen en iyi savunucuları
Eminem, 50 Cent, Jay-Z, Akon, T-Pain, Kanye West, Black Eyed Peas

Önemli noktalar / Unutulmaz yanlar
Hip Hop sadece bir müzik türü değil aynı zamanda önemli bir haraket ve kültür olmuştur. Sanatçılar ve toplumu haksızlıklara karşı isyana uyandırıcı nitelikte bir araya getiren platform olmuştur. Hip-Hop kültürünün Afroamerikanlar arasında bu kadar popüler olmasının nedeni, gereken kişilere ulaşabilmek ve sorunlarını paylaşmak için tek yol olarak görmüşlerdir. Müzik aracılığıyla, dünyaya yanlış yorumlandıklarını, azınlık olarak gereken muameleyi görmediklerini göstermek istediler. Hip-Hop gün geçtikçe dahada güçlenmiştir.

Ünlü Hip Hop/Rap Parçaları
Public Enemy – It Takes a Nation of Millions to Hold us Back (1988);Run DMC – Raising Hell (1986);Beastie Boys – Paul]s Boutique (1989);2Pac – All Eyez On Me (1996);Notorious B.I.G. – Ready to Die (1994);Eminem – The Marshall Mathers LP (2000)

Rap müzik, genç nesillerin gurur duyması gereken Amerikalı azınlığın yapmış olduğu sanat eseridir. Ne yazık ki, rap müzik birçok Amerikalı tarafından hala sanat formu olarak kabul edilmiyor. Bunun değişmesi dileği ile..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deep House Nedir?

House Müzik Nedir?

Chill Out Nedir?