Psychedelic Trance Nedir?

psychedelic trance nedir
Psychedelic trance, psytrance yada psy, trance müziğin bir alt türüdür. Sentetik ritimler ve katmanlı melodiler ve yüksek tempodan oluşur. Psytrance, 1998 yılında bir tür haline gelmiştir.

Bu tür, dinleyicisine huzur, tempo ve rahatlık sunuyor. İçerisinde darkpsy, Hi-Tech, progressive, suomi, psy-chill, psycore, psybient, psybreaks gibi birçok türüde barındırıyor.

Tarihine deyinecek olursak, 1960'ların ortalarında Hindistan'ın Goa şehrine gelen ilk hippiler heryerdeydiler hatta plajlar dahil, ucuz yaşam, yerli dostlar, hint dinideki manevi uygulamar, 1970'lere kadar serbest olan hint keneviri Psychodelic akımı ortaya çıkardı. 1970'lerde prodüktörler psychodelic rock müzik çalıyordu,  Grateful Dead, Pink Floyd ve The Doors birçok grup çalmaya başlamıştı.

 1979 başlangıçlarında elektro dans müziği prodüktörleri Goa'daki bu değişim ile ilgilenmeye başladılar ve Goa Gil isimli Amerikalı DJ'in çıkardığı goa trance, psytrance akımı ile Goa'daki insanlar EDM akımına doğru kaymaya başladı. Şarkılar remixlendi, sözler silindi ve sadece hareketli, değişik ses içeriklerine sahip Goa-Style parçalar yapıldı. Daha sonraları acid house, techno gibi türlerede eğilimler başladı. Bu tarzda festivaller yapılmaya başlandı ve günümüzde de hala yapılıyor.

Goa Gil abimizin albümünün birkaç parçası ;  Bu abimiz hakkında ayrıca bi yazı yazmayı düşünüyorum :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deep House Nedir?

House Müzik Nedir?

Chill Out Nedir?