Glitch Hop Nedir?

Glitch Hop Nedir? 

glitch hop nedir
 Dürüst olacağım. Glitch Hop yada herhangi bir müzik türü için yazdıklarımın doğru cevap olduğunu sanmıyorum.Günün sonunda müzik etikete veya türe rağmen bir müziktir. "Glitch Hop" lazer bass, crunk bass gibi birçok farklı isimlerde de anılmaktadır. Muhtemelen bilmek istediğiniz glitch hop türünü neler tanımlar.

 Glitch Hop'ın güzel tarafı belirli bir kurala veya BPM'e dayalı olmamasıdır. Ben Glitch Hop'u glitchy (aksayan) efekler ile tekrarlayan beat birleşimi olarak düşünüyorum. Müziğin temposunun hiçbir önemi yok. İnsanlar "Glitch Hop" türünü burada karmaşıklığa düşürüyor. Ne zaman Hip-hop türüne bu efektler eklenmeye başlandı o zaman karşımıza Glitch Hop çıktı. Olay bu kadar basit.

 Glitch Hop gerçek ilgiyi son 1-2 yılda almaya başladı. Glitch Hop forumu ortaya çıktı ve fanları, yapımcıları ve Djleri bir araya getirmeye yardımcı oldu. Glitch.fm kuruldu ve bu türü uzmanlaştırdı. Pretty Lights ve The Glitch Mob dünyanın heryerinde festivaller ile baş gösterdi.

 Köklerinin belgelenmiş olduğunu sanmıyorum ama büyük ihtimalle Prefuse 73, Dabrye, Funkstorung, yada edIT ile bir bağları vardır. Glitch ve IDM türü Glitch Hop ortaya çıkmadan önce oldukça iyi gidiyordu. 2001 civarlarında Prefuse 73'nin yaptığı kayıtlarla şekillenmeye başladı.

 Glitch Hop hakkında kayda değer başka bir şey de müziğin yaşayarak yapılmasıdır. Bu demektir ki bu müzikle uğraşan çoğu insan aletleri alır ve manipüle olup sesleri anında oluşturur. Bunun için teknolojiye teşekkür etmeliyiz.
 Birkaç örnek vermek gerekirse;

 Kraddy - Android Porn
 
 Pretty Lights - Sunday School
 
 The Glitch Mob - We Can Make The World Stop
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deep House Nedir?

House Müzik Nedir?

Chill Out Nedir?