G House Akımı

g-house nedir

Her yıl, birçok yeni elektronik dans müziği türü ortaya çıkıyor. Bazılarını duyuyoruz, bazılarını hiç duymuyoruz. Yapılan reklam ve çıkarılan parçalara gösterilen ilgiye göre bu durum değişiyor. Son 1-2 yılda ismini duyurmaya başlamış bir tür olan G House'tan bahsedeceğiz. G House Nedir? Nereden geliyor? nereye gidiyor? gibi sorulara yaptığım araştırmalarca cevap vermeye çalışacağım. Electro dance müziğinin yeni tarzıyla ilgili bilgileri öğrenmek için okumaya devam edin.

G House Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, G House içeriğinde house ve rap müziğin birleşimi sonucu ortaya çıkmıştır. Bir gHouse parça açtığınız zaman karanlık, groovy synth desenleri ile süslenmiş içeriğinde chaotic ve cinsel rap figürleri de bulabileceğiniz, hiçbir sınır yada sınırlama tanımayan bir müzik ile karşılaşırsınız. Eğer duygusal, kasvetli hisler içeren deep house parçaları, rap tabanlı ve sert bass içeren müzikleri seviyorsanız. G House'ta size hitap edebilecek bir türdür. Yine de unutmamak lazım elektro müzik şemsiye gibi birçok noktaya ayrılır. G House'da kendi içinde aslında bazı noktalara ayrılabiliyor. Bu yüzden her G House parça size hitap etmeyebilir. Bazı zamanlar vokal odaklı, daha az melodik parçalarda ortaya çıkabiliyor. G House closed-minded dediğimiz kapalı zihin electro music dinleyicileri, kendi sevdiği türler dışında çoğu türe bok atanlara göre değil, benzersiz ve açık görüşlü olup electro dance müziğin her türüyle sevenlerin denemesi gereken müzik türüdür. G House terimi, aynı zamanda "gangsta house" olarakta kendinden söz ettirmektedir. Bilinen sağlam prodüktörlerinden Angelz'in şu sözüne de dikkat çekmek isterim;

G House bir şarkı çaldığında, karanlık ve samimi kulüpleri düşünüyorsun. Kaliteli içki, klas kızlar, seksi, pahalı ve siyah elbiseler düşünüyorsun. G House dünyanın en sıcak, gece kulüpleri için yeni müzik stilidir. Sevimsiz bir yanı yok, karanlık melodiler, lirik İçeriği, ya cinsel ya da çok kaba saba, g-funk ve gangsta rap müziği etkileri çiziyor.” – Angelz


G House akımının Angelz, Amine Edge & DANCE ve Vanilla Ace gibi öncüleri bulunmaktadır. Amine Edge & DANCE'in Fransada kurduğu CUFF, bu türü yaymada oldukça etkili ilerlemektedir. Sleazy G ve Bunny Tiger gibi başka kuruluşlarda bu akımda etkilidirler. Marco Violent’in “Violent Legacy” albümü ve Clyde P’nin “Sleep And F*ck" albümü bu türe iyi örneklerdir.


 

G House Nereye Gidiyor?


G House türünün büyük patlamasının Amerika Birleşik Devletleri'nde olması bekleniyor. Destructo ve Sharam Jey gibi prodüktörler bu türde parça yapmaya başlamışlardır ve yıllar geçtikçe öneminin artacağını düşünüyorum. İleride birçok rap sanatçısıyla yapılan remixler, ortak çalışmalar sonucu bu tarzın yükselişi olacaktır. “My N***a.” örneği bunun ilklerindendir. Yapılan örneklere göre G House 118-122 BPM arasında gezen bir tür olacak. İlerleyen zamanlarda çok daha hit yapacak parçaların çıkacağını göreceğiz. Bir ara Angelz hakkındada bir yazı hazırlamaya çalışacağım. Sağlıcakla kalın.

Yorumlar

  1. valla ghouse ile sayenizde tanıştım. hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  2. Sitenizde okuyarak edindiğim bilgi bana farklı şeyler kattı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deep House Nedir?

House Müzik Nedir?

Chill Out Nedir?